Review HONOR 50

Op dit moment gebeurt er van alles voor HONOR. Zie eerdere berichten hier op HONORfan.com De HONOR 50 is de eerste wereldwijde smartphone van het bedrijf sinds de onafhankelijkheid. Feit is dat HONOR tot rust is gekomen, rollend met een smartphone die zijn gevestigde strategie van iconisch ontwerp, bijna vlaggenschipniveau van prestaties en betaalbaarheid volgt.

Hier volgt een review van de HONOR 50 geschreven door Tamil van de UK community.

HONOR 50 – De smartphone die begint met een houding, “Go Beyond”.

Het design

Hoewel het een telefoon uit het middensegment is, heeft de HONOR 50 een eersteklas esthetische aantrekkingskracht. Het heeft een compact frame en een scherm dat naar de lange zijden buigt. Met een dikte van 7,78 mm en een gewicht van 175 g past het apparaat moeiteloos in een zak en is het ook uiterst comfortabel. Het 6,57-inch scherm is ondergebracht in een chassis van 160 mm hoog en 73,76 mm breed. Het heeft een mooi ontwerp, maar het mist een IP-aanduiding voor stof- en waterbestendigheid, zoals veel sub-vlaggenschip-smartphones.

Een unieke koppeling van cameramodules, gevormd uit twee cirkels, bevindt zich aan de achterkant van de telefoon. Het bovenste gedeelte is voorzien van een enkele 108 MP camera, terwijl het onderste gedeelte een 2 MP dieptesensor, een 2 MP macrosensor en een 8 MP ultrabrede camera bevat. Ook is er een knipperende LED. Aan de rechterkant bevindt zich een aan / uit-knop, met een volumeknop erboven.

Persoonlijk houd ik van de esthetiek van de HONOR 50, een erg ergonomische telefoon die voor lange tijd kan worden gebruikt.

Scherm

De HONOR 50 heeft een 6,57 inch Full HD OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Het is aan beide kanten nogal gebogen. De inhoud is duidelijk en scherp op het scherm, met een resolutie van 1080×2340 pixels (392ppi) en een scherm-tot-lichaamverhouding van 89,6%. Er is voldoende helderheid, evenals een maximale verversingssnelheid van 120 Hz, een aanraakbemonsteringssnelheid van 300 Hz en compatibiliteit met 100% DCI-P3-kleurengamma. De verversingssnelheid van het scherm kan worden ingesteld om dynamisch te veranderen of hetzelfde te blijven op 60 Hz, wat beide kan helpen de levensduur van de batterij te verlengen.

Camera

Richt-en-schietfoto’s kwamen heel goed uit met de standaardinstellingen op de camera’s aan de achterzijde van de HONOR 50. Je krijgt levendige, nauwkeurige kleuren met een goede balans tussen lichte en donkere delen van de opname. Deze sensor is supersterk, presteert goed in verschillende lichtomstandigheden en levert goede detailniveaus. Slow motion en lightpainting ontbreken nog in de applicatie; misschien wordt dit opgelost in de volgende update.

Als we verder gaan met de ultrabrede camera, is het gezichtsveld uitstekend en de foto’s zijn uitstekend in combinatie met geschikte verlichting. Gebruik voor de beste resultaten bij het fotograferen in situaties met weinig licht de HONOR 50’s Night-modus-instelling. Vergelijk en contrasteer de twee onderstaande foto’s, beide genomen in de Forum Mall en met en zonder de functie actief. Als je de nachtmodus aan de mix toevoegt, worden deze gebreken heel goed verholpen. Afgezien daarvan leveren de 2MP diepte- en 2MP macrosensoren acceptabele foto’s op die op sociale media kunnen worden gedeeld. De randdetectie van de dieptesensor is niet perfect, maar geeft nog steeds goede resultaten.

Standaard

 

Nacht instelling

Selfies

Selfies gemaakt met de 32MP-camera waren net zo goed; het systeem zal herkennen wanneer er meer mensen in het beeld zijn en dit omzetten in een groter gezichtsveld om hen tegemoet te komen. Op de camera aan de voorkant is er een schoonheidsinstelling en een bokeh-optie om je te helpen de best denkbare selfies te maken. Toen ik een paar testfoto’s maakte, waren ze allemaal helder en flatterend, dus als je op zoek bent naar een goede camera aan de voorkant, dan vind je die hier.

Batterij en opladen

De batterijduur van de HONOR 50 is uitstekend. Zelfs met de verversingssnelheid van 120 Hz en het always-on display geactiveerd – twee van de meest significante batterijverbruiken op een smartphone – zal de 4300 mAh-batterij hier comfortabel een hele dag overleven zonder te hoeven worden opgeladen.

Met de meegeleverde 66W-oplader duurde het iets minder dan 40 minuten om van nul tot 100% op te laden. Dat is geweldig, en het betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u geen tijd meer heeft om hem op te laden voordat u naar uw werk gaat.

Processor

De Qualcomm Snapdragon 778G is een speciale chip omdat hij het verschil maakt tussen processors uit het hogere middensegment en vlaggenschip processors. Ik was niet ontevreden. Dagelijkse taken, zoals films kijken en naar muziek luisteren, evenals surfen op tal van sociale media-apps, werden zonder vertraging voltooid en de HONOR 50 leek in staat om mobiele games te spelen. Je hebt hier ook 5G-connectiviteit, zoals je tegen deze kosten in 2021 zou denken, dus je bent volledig toekomstbestendig met snel internet terwijl je onderweg bent. Er worden helaas geen dubbele speakers aangeboden, maar de speaker is nogal luid in vergelijking met zijn voorgangers.

Magic UI 4.2

HONOR’s MagicUI 4.2-overlay en een hele reeks apps zijn vooraf geïnstalleerd op Android 11, samen met Google Mobile Services. De terugkeer van deze GApps is een game-changer, waarbij de apparaten van HONOR worden geherpositioneerd als een levensvatbaar alternatief in plaats van een curiositeit die het meest wordt weggegooid. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe het in de loop van de tijd zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelt met nieuwe functies en software-updates voor zijn apparaten.

De conclusie

Met Google Mobile Services aan boord is de HONOR 50 een respectabele – zo niet show-stoppende – mid-range 5G-handset. Het ontwerp is aangenaam, het gebogen OLED-scherm is erg goed en de verversingssnelheid van 120 Hz is welkom, de batterij is zeer betrouwbaar en de hoofdcamerasensor is ook sterk. De vlogcamerafuncties zullen misschien niet iedereen aanspreken, maar ze zijn leuk om mee te experimenteren, het wordt alleen echt in de steek gelaten door de secundaire camera’s van mindere kwaliteit en het ontbreken van een aantal praktische details zoals een IP-classificatie, hoofdtelefoonaansluiting en SD-kaartsleuf en Ik juich de afwezigheid van bloatwares van derden toe.

De houding ” Go Beyond ” is echt bedoeld voor HONOR – apparaten, maar ook voor fans en concurrenten over de hele wereld. Als weinig meer dan een mid-range smartphone, is dit echt een stap in de goede richting, en ik zie er geen gebreken in. Ik heb altijd de vlaggenschipproducten van het bedrijf bewonderd en ik kijk er naar uit om te zien wat de toekomst biedt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: