Honor vlaggenschip komt in juli met Google diensten

Honor zou in juli een Qualcomm Snapdragon 888-smartphone kunnen uitbrengen, volgens een Chinese bron. Het gerucht komt nauwelijks als een verrassing, aangezien George Zhao, de CEO van Honor, al de plannen van het bedrijf heeft bevestigd om vlaggenschipsmartphones uit te brengen om te concurreren met Apple en Huawei.

Diverse contracten

Honor is niet langer onderworpen aan dezelfde beperkingen als Huawei. In januari tekende het nieuwe, onafhankelijke bedrijf overeenkomsten met Qualcomm en andere leveranciers van componenten, waaronder Samsung, Intel, AMD en Sony. Het bedrijf is ook in gesprek met Google om Android terug te brengen naar zijn telefoons. Deze gesprekken lijken nu aardig te vlotten en de eerste smartphones met Google diensten lijken in de pijplijn te zitten.

Toekomst Honor smartphones

Honor’s Snapdragon 888-smartphone zal blijkbaar deel uitmaken van de Magic-serie en zal beschikken over hoogwaardige specificaties.
Het bericht van vandaag suggereert ook dat Honor van plan is om twee vlaggenschepen per jaar uit te brengen, net zoals Huawei de Mate- en P-serie lanceert.
Volgens een eerder lek is de fabrikant ook van plan dit jaar een opvouwbare smartphone te onthullen, die ook deel zal uitmaken van het Magic-assortiment. Honor zal naar verluidt het display van de telefoon van Samsung kopen. 

Wereldwijde expansiedrift

Onder Huawei concentreerde Honor zich voorheen grotendeels op betaalbare toestellen, maar gaat nu een nieuwe richting in. De Snapdragon 888-telefoon zou het eerste echte vlaggenschip van het bedrijf zijn als een nieuwe entiteit, aangezien de onlangs uitgebrachte  Honor V40 5G wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 1000 Plus-chipset. 
De internationale variant van de telefoon staat op het punt om in Europa uit te komen, en zal waarschijnlijk worden geleverd met de officiële versie van Android van Google. Dit impliceert dat het aanstaande vlaggenschip ook de volledige Android-ervaring zal bieden.
De productie van Snapdragon 888 is beïnvloed door een tekort aan componenten en het zou mogelijk de lancering van het geruchten vlaggenschip van Honor kunnen vertragen. De CEO van Honor heeft al gezegd dat zijn bedrijf is getroffen door de wereldwijde chipcrisis. De toekomst zal ons moeten leren of het bovenstaande gerucht daadwerkelijk in juli werkelijkheid wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: