Traffic Bot

Honor View 20 camera (deel 1)

Sinds kort hebben we bij Honorfan.nl de beschikking over de Honor View 20. De Honor View 20 konden we zelf voor het eerst vasthouden tijdens de Meetup in Utrecht. (Zie hier)

HonorView20 1

Het toestel ziet er erg mooi uit, zeg maar fantastisch. Zelf ben ik altijd bang dat ik zo’n “glad” toestel uit mijn handen laat vallen. Ik ben dus snel geneigd om er een hoesje omheen te doen. Maar bij dit toestel is dat echt zonde om te doen. Hierdoor gaat het uiterlijk verloren, waar zoveel aandacht aan geschonken is.

BackView20

Er valt natuurlijk heel veel te schrijven over het nieuwe vlaggenschip van Honor, maar nu wil ik me vooral gaan richten op de camera.

De Camera(s)

De Honor View 20 heeft een frontcamera die niet in een zogenaamde notch is verwerkt, maar in een gaatje in het scherm. Het scherm heeft hierdoor een All-View-display met een 25 megapixel in-screen camera en een screen to body ratio van 91,8%.

frontview20

De achterkant heeft maar 1 camera. Dit in tegenstelling tot de meeste merken en nieuwere telefoons, waarbij je ziet dat er zoveel mogelijk camera’s op de achterzijde geplaatst worden. Honor heeft er voor gekozen bij de View 20 om er maar 1 te plaatsen. Dit is dan wel een camera met een resolutie van 48 megapixel en gebruikt hiervoor de Sony IMX586-sensor. Die heeft een f.1.8 diafragma, een 1/2 inch sensorgrootte en een 1.6 µm pixelgrootte waardoor er meer licht wordt doorgelaten. De sensor, wordt aangestuurd door de Kirin 980-chipset, ondersteunt de nieuwe 48-MP AI Ultra Clarity-modus om foto’s te maken met ongeëvenaarde details en helderheid.

Camera Sony

Tijdens de presentatie in Utrecht liet Marco Eberlein, vice president van Honor in West Europa, zien dat de foto’s met de camera van de Honor View 20 meer gedetailleerde zijn dan de iPhone XS Max.

Naast de 48MP-camera zien we aan de achterzijde ook een zogenaamde TOF 3D-camera. In eerste instantie dacht ik tof. Gaan we terug in de tijd en vinden we ineens een bepaalde camera tof. Maar deze TOF camera is de afkorting voor Time Of Flight camera. Deze is in staat om een nieuwe dimensie te creëren in fotografie en videografie. De 3D-camera verzamelt informatie over de vormen van objecten op basis van de afgelegde afstand door het licht tussen de camera en het object. Daarmee detecteert de camera de diepte, het ‘skelet’ en maakt het real-time motion capture mogelijk.

Deze camera kan de HONOR View20 in een bewegingsgestuurde gameconsole veranderen, waardoor je 3D-bewegingsgames als nooit tevoren kunt spelen. Nu ondersteunt het Fancy Skiën en Fancy Darts. Voor die spelletjes heb je dan wel weer een speciale dock nodig, waarin je de Honor View 20 plaatst. Tijdens het event in Utrecht kon je dit uitproberen en was leuk om eens uit te proberen. Maar of je dit snel in de thuissituatie gebruikt, dat betwijfel ik.

TOF gameHonor View 20 Gaming

Ook werd tijdens de presentatie gewezen op het feit dat je met de TOF functie ook objecten kan onderzoeken en bijvoorbeeld kan kijken hoeveel calorieën een stuk fruit heeft bijvoorbeeld. Ook deze functie is een keer leuk om uit te proberen, maar zal je waarschijnlijk niet snel gebruiken. Indien je zoiets zou willen weten, dan zoek je dit even op via Google of kijkt op een verpakking.

TOF fruit

In mijn volgende artikel (deel 2) zal ik vooral de praktijk laten zien van de camera van de Honor View 20. Ik zal dan gaan kijken of er met dit nieuwe vlaggenschip van Honor echt mooie foto’s te maken zijn.

View20 voorachter

 

De Honor view20 kan je hier aanschaffen:

#ForTheHonorFan #HonorMyWorld #HonorFanNL #SeeTheUnseen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: