Honor band 4

We hebben al eerder geschreven over de Honor band 4. (lees hier over de lancering)Toen was niet duidelijk of we deze ooit zelf zouden dragen.

Tijdens de Honor View 20 meet up in Utrecht, waar we konden kennismaken met de Honor View 20, hebben we dan eindelijk ook kunnen kennismaken met de Honor band 4.

Persoonlijk vind ik dit soort gadgets erg leuk. En dus ging ik de Honor band 4 uitproberen. Bij thuiskomst heb ik dan ook direct de Honor band 4 uit de verpakking gehaald.

HonorBand4 doosjeBand4 uit doosje

De Honor band 4 hierna even aan de benzine gelegd, zodat ik zeker zou weten dat er genoeg stroom in zou zitten. De bijgeleverde adapter werkt hetzelfde als bij de Honor band 3 en was makkelijk aan te sluiten op de band 4.

Band4 AdapterAchterkant band4

Direct uit de doos zat er ongeveer 30% stroom in. Nadat de Honor band 4 gevuld was tot 70% ben ik de boel gaan updaten. Dit was wel nodig, aangezien deze versie Chinees was. Nadat ik 3 keer moest updaten werkte de Honor band 4 in het Engels en kon ik hem gaan gebruiken. De band is gemakkelijk  te verbinden via bluetooth met je telefoon en dan de Huawei Health app.

Er zitten standaard 4 faces in het apparaatje, dus altijd wel een scherm die aansluit bij jouw smaak.

Faces Honorband4

Verschillende instellingen zijn er mogelijk op het apparaatje. Zo zit er een functie op “Find Phone”. Erg geinige functie, maar je zal toch verbonden moeten zijn met bluetooth, dus je telefoon moet dan wel erg in de buurt zijn. Ook zit er een timer en stopwatch functie op. Ook kan je de lichtsterkte instellen. Dit is erg prettig als je de Honor Band 4 ook ’s nachts draagt.

Band4 more

Op de Honor band 4 zit een functie die je slaap registreert, Huawei TruSleep. Er wordt hierbij aangegeven dat de band in staat is om je slaap te analyseren. Of dit daadwerkelijk op een adequate manier gebeurt dat weet ik niet, maar het is wel leuk om dit te zien. Ook dit heb ik eens uitgeprobeert en kom tot de conclusie dat ik wakker werd gemaakt door de wekker toen ik in diepe slaap lag.

Slaap app band4

Zoals we gewend zijn bij dit soort sportwatches, houdt de Honor band 4 bij hoeveel stappen je hebt afgelegd. Dit kan je dan weer in de app terug vinden. Hierbij zie je op welk tijdstip je de stappen hebt afgelegd. Op de Honor band 4 zie je hoeveel stappen je hebt gemaakt en percentage erbij.

stappen

Ook kan het je hartslag registreren. Dit kan je eenmalig doen door dit aan te “klikken” op de Honor band, maar ook is de mogelijkheid om je hartslag continu te meten.

Heart rate band 4

Ook kan je via de app instellen om berichten te ontvangen op de smartwatch. De watch gaat dan trillen als er een bericht binnen komt op je telefoon. Je kan dit afzonderlijk instellen per berichtenapp.

message

Voor de sportievelingen zit er ook een workout functie op. In deze functie kan je kiezen voor outdoor run, indoor run, outdoor walk, indoor cycle, pool swim en free training. Dus voor een stappenteller is de Honor band 4 een complete activity tracker.

Ook zit er Alipay in. Dit zou een Chinese variant zijn van iDeal. In China wordt hier al veel gebruik van gemaakt. In Nederland, tot op heden, nog niet.

Alipay band4

Laatst heb ik ook de Xiaomi Mi Band 3 gebruikt, maar persoonlijk vind ik de Honor Band 4 prettiger werken. Net iets uitgebreider en het bandje zit prettiger om de pols.

Honor band 4 Xiaomi Mi Band 3

De Honor band 4 is dus een mooie aanvulling op de activity trackers die er verkrijgbaar zijn. Mocht je interesse hebben in deze uitgebreide stappenteller, dan zal je deze moeten bestellen via internet. Deze tracker is, zover ik weet, niet verkrijgbaar in Nederland.

#ForTheHonorFan #HonorFanNL #HonorMyWorld

3 gedachten over “Honor band 4

 • 1 februari 2019 om 18:15
  Permalink

  Heb jij ook geprobeerd om je telefoon op Nederlands te houden en de Honor band 4 op Engels? Bij mij lukt dat niet. Zodra je je telefoon op Nederlands zet, gaat de Honor band 4 op Chinees.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2019 om 18:27
  Permalink

  Beste Erik,
  Bij mij staat telefoon op Nederlands. De Honor Band 4 blijft op Engels. Ik moest wel 3 keer updaten.
  ^PB

  Beantwoorden
  • 1 februari 2019 om 18:37
   Permalink

   Wat eventueel ook mogelijk is is om via de app te resetten Mogelijk dat de Honor Band 4 dan wel in het Engels is. ^PB

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: