Geruchten van opvouwbare HONOR worden sterker!

De scheiding van HONOR en Huawei was vooral gunstig voor HONOR. Op deze manier werd het merk bevrijd van de sancties die door de VS waren opgelegd aan de Chinese reus en kon het opnieuw relevant worden op de technologische markt.

De volgende grote gok van HONOR op de mobiele markt is de niche van de opvouwbare smartphone. Het eerste apparaat staat op het punt te arriveren en het lijkt erop dat het zal worden geïnspireerd door een van de modellen van zijn voormalige moederhuis. De geruchten worden steeds sterker en we hadden er al eerder over geschreven:
Hier, hier en hier, eerste nieuws kwam uit januari 2021 zie hier

 

Het was via een publicatie op het Chinese sociale netwerk Weibo dat enkele details van de nieuwe smartphone werden ontdekt. Daar werd vermeld dat de HONOR Magic X erg zal lijken op de Huawei Mate X2.

HONOR Magic X lijkt de gevestigde naam van het merk te zijn voor zijn eerste opvouwbare uitrusting. Wat zijn filosofie betreft, het zal een apparaat zijn dat naar binnen vouwt zoals de meeste van zijn soortgenoten. Deze vouwfilosofie vinden we terug in de Samsung Galaxy Fold lijn. Het zal een buitenscherm hebben voor eenvoudige en snelle interactie, maar de belangrijkste troef is het grote binnenscherm.

Wat betreft de release beweert de bron dat HONOR Magic X in 2021 zal worden onthuld. Strikt genomen voegt de bron eraan toe dat deze apparatuur in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt zal worden gepresenteerd.

Afgezien van de ontwerp- en presentatiekalender is er niet veel meer bekend over HONOR’s eerste vouwing. Het merk breidt zich uit op internationale markten, dus het is mogelijk dat deze apparatuur ook Europa zal bereiken.

 

Opvouwbaar en vlaggenschip!

Als je de specificaties ook herhaalt, kan de Magic X worden geleverd met de Kirin 9000 5G SoC en 8 GB RAM-opties met 256 of 512 GB interne opslag. Hun camera’s zouden een 50 MP (f/1.9) met PDAF-focus, 16 MP ultrawide (f/2.2), twee telecamera’s (12 MP en 8 MP) voor 3x tot 10x optische zoom en macro-opnamemogelijkheden bevatten.

Gezien de huidige context zal de Huawei-chip echter eerder wijken voor de Snapdragon 888 Plus of zelfs de nog onaangekondigde Snapdragon 898.

De voorkant zou dan een resolutie van 16 MP hebben en het model zou geen lens op het interne scherm hebben. Andere specificaties zijn onder meer een 4.500 mAh-batterij met 55 W snel opladen, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6 en USB-C 3.1.

Ook volgens de publicatie zou de lancering ergens in dit laatste kwartaal plaatsvinden. Ondanks de generieke voorspelling geeft de tekst aan dat de Magic X 10.000 yuan zou kunnen kosten.

Meer volgt!

De enige andere tips die deze bron biedt, zijn dat de opvouwbare waarschijnlijk voor het einde van het jaar uitkomt en dat Honor er veel vertrouwen in heeft. Dat potentiële startvenster komt overeen met wat we in februari hoorden.

Honor stopt daar misschien ook niet: de geruchten gaan dat het ook een opvouwbare clamshell-stijl ontwikkelt om het op te nemen tegen de Motorola Razr en de Samsung Galaxy Z Flip 3, hoewel we er tot nu toe niet al te veel over hebben gehoord.

 

Bedankt Zec van de wereldwijde community voor het maken van dit nieuws

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: